Modulok

Az Ön programjához megvásárolható modulokról érdeklődjön munkatársainknál.

A MEDITOR5 programok teljes rendszerek, vagyis a napi rendelői munkát további kiegészítő modulok nélkül el tudják végezni. A Modulok ezenfelüli feladatok elvégzésére készült csatolható programrészek, és általában egy szűkebb csoport általi igényt elégítenek ki.

Ebben a programváltozatban az alábbi modulok használhatók:

Ingyenes alapmodulok:

A program fejlesztése során ezek a modulok alapmodullá váltak, ami azt jelenti, hogy a program feltelepítésekor már a rendszer részét képezik.

Hálózati modul · Digitális adatcsatoló · Listavarázsló · Leletfogadó modul · DoktorInfo jelentőmodul · CardioNET

-Hálózati modul (ingyenes alapmodul)

Hálózatba kapcsolva felgyorsíthatja rendelését. Orvos és nővér egymás hátráltatása nélkül dolgozhat, sőt szükség esetén közösen is dokumentálhatnak egyazon beteghez, megosztva ezzel az adminisztrációs feladatokat.

-Digitális adatcsatoló (ingyenes alapmodul)Ezzel a modul nem csak szövegesen rögzíthet adatokat. Készíthet hangfelvételt, csatolhat fotókat, a mások által kinyomtatott dokumentumokat elektronikusan beolvashatja. Mindezek a beteg adatai között tárolódnak, így visszanézésük csak egy gombnyomás.

-Listavarázsló (ingyenes alapmodul)

A dokumentálás során keletkező adatokat különböző beépített listázásokkal kigyűjtheti és megjelenítheti. Az így kapott listákat szűkítheti, bővítheti, összevonhatja a lehetséges összes halmazművelet segítségével.

-Leletfogadó modul (ingyenes alapmodul)

ADATA, GPC vagy más elektronikusan érkező leleteit a rendszer nem csak fogadni képes, hanem a kapott adatok alapján beazonosítja azokat és manuális beavatkozás nélkül a megfelelő beteg dokumentációjába illeszti. Nem felejtheti el, mivel a rendszer figyelmezteti a még nem látott leletek megtekintésére.

-DoktorInfo jelentőmodul (ingyenes alapmodul)Ez egy statisztikai adatkigyűjtő modul, mely adatszolgáltatásért a DoktorInfo Kft számla ellenében pénzt utal ki a háziorvosi szolgáltatónak.

-CardioNET (korábbi modul)Ez a modul a GYOGYINFOK által fejlesztett CardioNet cardiovascularis kockázatfelmérő és elemző szoftver adatfeltöltésében nyújt nélkülözhetetlen segítséget.

Vásárolható modulok:

Ezek a vásárláshoz kötött modulok egy un. "modulregisztráció" végrehajtása után bármikor használatba vehetők.

Illesztett berendezések · Konszenzus CÉL · CÉL 2005 · Irányított betegellátás · Számla és nyugtanyomtató · Micra pénztárgép · Intézményközi Információrendszer · RoadRecord

-Illesztett berendezések (vásárolható modul)

Ezzel a modullal a programhoz illesztett EKG-k, holterek, orvosdiagnosztikai berendezések felvételeit a napi ellátás dokumentációjához csatolhatja, így a kórelőzmények áttekintésekor közvetlenül megjeleníthetők.

-Konszenzus CÉL (vásárolható modul)A program kiértékeli betege anamnézisét és státuszát szív-érrendszeri események szempontjából. Meghatározza kockázati besorolását és javaslatot ad a szükséges változtatásokra. A modult a Magyar Kardiológusok Társasága, a Magyar Belgyógyász Társaság, a Magyar Atherosclerosis Társaság és a Magyar Diabetes Társaság útmutatásai szerint készítettük.

- RoadRecord (vásárolható modul)

A modul működésének lényege, hogy a MEDITOR5 háziorvosi programban jegyzett beteglátogatások időpontja és oka, pontos helye, és a beteg neve egy gombnyomással bekerül a RoadRecord útnyilvántartóba, ami elvégzi a címek alapján a térképes azonosítást, a tömeges távolságszámításokat, kiszámolja az elszámolható költségeket és már időrendi sorrendbe rakva nyomtatható is a NAV- és OEP-biztos útnyilvántartás.

-CÉL 2005 (korábbi modul)A Magyar Kardiológusok Társasága, a Magyar Belgyógyász Társaság, a Magyar Atherosclerosis Társaság és a Magyar Diabetes Társaság 2005-ben "Célok és Értékek a Lipid terápiában" elnevezéssel programot indított, melynek célja a magas cardiovascularis (CV) rizikójú betegek monitorozása révén a terápiás célértékek elérésének javítása volt.

-Irányított betegellátás (korábbi modul)Az "Irányított Betegellátási Modell"-ben résztvevő egészségügyi szolgáltatások részére kialakított adatrögzítő, jelentő és monitorozó modul.

-Számla és nyugtanyomtató (korábbi modul)

A Kiegészítő modul lehetőséget ad a MEDITOR5 programmal együttműködve azonnali számla vagy nyugta nyomtatására. A program nemcsak nyomtat, hanem számlakönyvet, vagy nyugtakönyvet is vezet.

-Micra pénztárgép (korábbi modul)Ez a modul a számítógéphez csatlakoztatható Micra pénztárgép vezérlésére alkalmas. Segítségével a vizitdíjnak megfelelő összeg és a nyugtára szükséges betegadatok automatikusan blokkolhatók.

-Intézményközi Információrendszer (IKIR) (fejlesztés alatti modul)

Az Intézményközi Információrendszer lényege egy hálózaton keresztüli biztonságos dokumentumkeresés és lehívás, előjegyzések és beutalások kezelése, egészségügyi szolgáltatáskérés és válasz üzenetek továbbítása. Jelen megoldásban a betegek adatait a rendszerbe befoglalt intézmények kezelik, és azok elektronikus elérhetőségét biztosítja a beteget kezelő háziorvos részére.