NAV adatszolgáltatási kötelezettség

A Nemzetgazdasági Minisztérium 23/2014. (VI.30.) NGM rendelete a számlához kapcsolódóan előírja, hogy a számlázó program fejlesztőjét és forgalmazóját, a program beszerzését, és a számlázási szolgáltatás üzembehelyezésének dátumát, annak igénybevételének kezdetét követő 30 napon belül kell az adóhatósághoz bejelenteni. A számlázó program használatból történő kivonását és/vagy, az online számlázási szolgáltatás igénybevételének befejezését a kivonás illetve az igénybevétel befejezését követően szintén 30 napon belül köteles az adóhatósághoz bejelenteni.

Összefoglalva:

- Aki használta, de 2014. szeptember 30-án állít ki utoljára a MEDITOR5-el számlát és többé nem fog, annak nincs teendője.

- Aki 2014. október 1-jét megelőzően szerezte be és 2014. október 1-jén még használja a számlázó programot, annak 2014. november 15-ig kell bejelentenie.

- Aki 2014. október 1-je után helyezi üzembe a számlázó modult, annak 30 nap áll rendelkezésére a bejelentéshez.


Akik a fentiek szerint vásárolták meg a MEDITOR5 számlázó modulját és adatszolgáltatási/bejelentési kötelezettségük van a NAV felé, a következő adatokat kell lejelenteniük:


A program neve: 

A program azonosítója: 

A program fejlesztőjének neve: 

A program fejlesztő adószáma: 

A program értékesítőjének neve: 

A program értékesítőjének adószámát: 

A program beszerzésének dátumát: 

A program üzembe helyezésének dátumát: